reni

Over mij

Als alles klopt

‘Wow, bakt jouw moeder taarten?!’ Ik hoor het vriendjes en vriendinnetjes van Rowi, Roan en Reva die komen spelen wel eens vol ongeloof vragen. Als ze dan ook nog zeggen dat hun vader in een snoepjesfabriek werkt, kan de vriendschap al helemaal nooit meer stuk.

Oké, zonder gekheid. Ik geloof het zelf soms ook nog niet. Dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt en nu fulltime thuisbakker ben. Wat begon met een taart maken voor een kinderverjaardag binnen onze vriendengroep werd al snel meer.

Natuurlijk kwam het niet helemaal uit de lucht vallen. Nadat ik de interieuropleiding op het SintLucas had afgerond, brak een economische crisis aan. Een baan als binnenhuisarchitect was op dat moment niet haalbaar. En dus gebruikte ik mijn creativiteit in het geven van kook- en bakworkshops en een baan in de catering.

Ik creëerde nog steeds iets waarmee ik mensen blij maakte, dus het voelde goed. Met een groeiend gezin werd de wens om eigen baas te zijn groter. Het idee voor Bordje Lekkers was geboren. De inschrijving in juli 2019 bij de Kamer van Koophandel was de kers op de taart.

Na het maken van verjaardagstaarten, cijfertaarten, sweet boxes en cupcakes was De Bruidstaart de volgende grote stap. Eerlijk is eerlijk, bij de eerste was het stresslevel hoog! En die was ook nog eens voor een goede vriendin. Maar zodra ik de taart netjes had afgeleverd en de gasten zeiden dat ’ie mooi én lekker was, wist ik het: dit wil ik altijd doen. Waarom? Omdat ik de toef slagroom mag verzorgen op jullie perfecte dag. Met een taart die klopt van buiten én van binnen.

Liefs, Reni van de Rakt

reni